Over Tegendedraad

Tegendedraad is een netwerk wat ten dienste staat van kerken en gemeenten. We zijn gloednieuw, dus we stellen ons graag even aan je voor. Weet je gelijk hoe we denken en wat je van ons kunt verwachten.

Tegendedraad is gestart door een aantal geestelijk werkers van diverse pluimage. Ze vormen met elkaar een netwerk om de plaatselijke kerk te ondersteunen. Doordat we een netwerk vormen van mensen met allerlei expertise schakel je nooit één persoon in. Je verbindt je als kerk met een groot netwerk die klaar willen staan voor je. Tegelijkertijd is er alle vrijheid om het op een manier te doen die past bij de betreffende kerk. We zijn Tegendedraad begonnen omdat we anders willen werken tot eer en opbouw van Gods Koninkrijk.

Duidelijke taal

Tegendedraad is wars van overbodige regels of starre procedures. We zijn vóór helder en eerlijk werken. Daarom communiceren we in duidelijke taal. We bieden helderheid en verbergen ons niet achter vage voorwaarden.

 
In één klap alle info!

Nieuwe mogelijkheden

We zijn enthousiast over de nieuwe mogelijkheden die de huidige samenleving biedt. We omarmen het, om zaken te verbeteren. Het kan sneller, gemakkelijker, eenvoudiger. Maar we blijven wel met beide benen op de grond. Tegendedraad maakt werken in kerk of gemeente niet mooier, grootser of moeilijker dan nodig. Zie het als onze missie. Maar dat is het niet alleen. Aan onze basis ligt een rotsvast vertrouwen. We geloven in de kracht van God en het doorzettingsvermogen van mensen die iets willen bouwen. Kortom, we geloven in de plaatselijke gemeente als het instrument in Gods handen waarin we door de kracht van Zijn Geest werkzaam mogen zijn.

En wie zijn ‘wij’?

Wij, medewerkers van Tegendedraad, zijn mensen met een ruime ervaring in het werken in kerk en gemeente. We hebben de overtuiging dat de kerk met z’n tijd mee moet gaan. Dus als het beter kan, staan we open voor vernieuwingen en nieuwe technologieën. Maar dat combineren we met de vertrouwde boodschap van het Evangelie van Jezus Chistus.

Onze werkers zijn part-time of full-time kerkwerker en om die reden dus goed gekwalificeerd en niet afhankelijk van de inkomsten. Hierdoor is een grote mate van betrouwbaarheid en integriteit gewaarborgd.


De Werkers
Een totaal andere benadering